Telefoonkrediet

Afspraak maken?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Wat is een telefoonkrediet?

Mobiele telefoons worden vaak in combinatie met een telefoonabonnement aangeboden voor een vaste prijs per maand. De looptijd is meestal 12 of 24 maanden. Dit betekent dat de kosten van de mobiele telefoon in deze periode worden afbetaald. Koop op afbetaling is een vorm van krediet; het is een lening. Kijk goed wat de telefoon je uiteindelijk kost, voordat je een overeenkomst sluit. Wanneer je de afspraak maakt om nu een product te kopen en pas later terug te betalen, betekent het dat je ook een kredietovereenkomst aangaat. Als de telefoon meer dan 250 euro kost, kan het zijn dat de telefoonaanbieder gegevens wil hebben over je inkomen, woonlasten en bestaande leningen. Dat is om te voorkomen dat je in de problemen komt bij het betalen van de (vaste) lasten. Ook wordt deze lening geregistreerd bij het BKR of bij een alternatief stelsel van kredietregistratie (zoals Preventel).

Bron: AFM

Wil je voorkomen dat je een kredietovereenkomst aangaat dan kun je natuurlijk een sim-only abonnement afsluiten en een refurbished telefoon aanschaffen. Klik hier voor de verschillende toestellen.