Schroefsets

Uw auto verlagen of verhogen?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Schroefsets

Een schroefset, ook wel bekend als verstelbare verlagingsset, vervangt je schokdempers en veren (de ophanging van de auto). Met een schroefset is het mogelijk om de hoogte van je auto zelf te bepalen. Met een schroefset kun je, je auto verlagen tot wel 12 cm. Omdat een schroefset in hoogte verstelbaar is kun je zelf kiezen hoe laag je de auto op het wegdek laat staan.

Wat gebeurd er met de wegligging?
Zet je de auto lekker laag dan kun je harder de bochten nemen omdat het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd. Je zult het verschil met een standaard onderstel meteen merken. Des te lager je de auto zet, hoe beter je wegligging zal worden. Hou er wel rekening mee dat je met een verlaagde auto minder comfort zult hebben. Wil je meer comfort hebben kun je er dus simpelweg voor kiezen om de schroefset hoger te schroeven.

Voordelen van schroefsets:

– Verlaging tot wel 12 cm. Betere wegligging (minder snel in de slip).
– Minder last van overhellen in bochten.
– Minder duikeffect bij het remmen door een verbeterde stabiliteit.
– De looks (Je creëert er een race look mee voor je auto).

AST heeft verschillende merken schroefsets in het assortiment, met daarbij verschillende prijsklassen. Ook de schroefsets worden professioneel gemonteerd in de werkplaats.
Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw auto en vraag vrijblijvend een offerte aan.