Hybride onderhoud

Hybride onderhoud nodig?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Hybride onderhoud

Technieken in de autowereld veranderen sterk. We zien naast de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto. Het vervangen van een distributieriem zal in de toekomst steeds minder vaak voorkomen. De reden is dat een hybride en volledig elektrische auto, in vergelijking met een compleet uitgeruste verbrandingsmotor, geen distributieriem meer hebben. Elektromotoren hebben sowieso veel minder draaiende delen. Als voorbeeld nemen we de volledig elektrische auto van het model Tesla S. Deze heeft geen koppeling en geen complete versnellingsbak. De elektromotor staat via een overbrenging rechtstreeks met de wielen in verbinding.

Hybride Onderhoud
Hybride Onderhoud

Onderhoud elektrisch rijden

Een vaak genoemd fabel is dat hybride auto’s veel meer onderhoud nodig zijn. Conventionele auto’s hebben een koppeling, een dynamo en een startmotor. Dat zijn vrij dure onderdelen die je minstens één keer in het leven van de auto moet vervangen. Een hybride auto heeft zulke componenten niet. Daarnaast slijten de remblokken van een hybride veel minder doordat de remenergie wordt omgezet in elektriciteit. Tenslotte herbergt een hybride nieuwe, betrouwbare technieken waardoor dit type auto’s op het vlak van reparatie, onderhoud en bandenslijtage extreem gunstig scoort.

Informeer over het onderhoud van uw hybride of elektrische auto bij uw AST vestiging. De monteurs hebben veel ervaring met onderhoud maar ook met elektra. De perfecte combinatie voor dit type auto.