Verlichting

Andere verlichting nodig?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.
Verlichting

Verlichting

De juiste autoverlichting kan heel veel doen voor de uitstraling van je auto, bus of vrachtwagen. Daarnaast krijgt ook je veiligheid er een boost van!
Goede koplampen zijn een van de meest belangrijke veiligheidsaspecten van je wagen. Als je koplampen niet deugen, of bijvoorbeeld niet goed zijn afgesteld, dan vermindert dit het zicht aanzienlijk.
Zien en gezien worden, daar gaat het om!

Autolamp vervangen. Zelf doen wordt steeds lastiger.

Een autolamp vervangen bij auto’s van de laatste jaren is vaak een stuk lastiger. Bij de huidige modellen auto’s zijn bijvoorbeeld de koplampen vaak niet meer met de hand te bereiken. Sterker nog, soms is het gehele motorcompartiment afgedekt met een zwarte plaat, wat vaak afschrikt. Daarbij komt dat een lamp niet bereikbaar is zonder een component, zoals bijvoorbeeld de accu, volledig weg te halen. Daardoor is het veel gecompliceerder geworden om zelf een autolamp te vervangen. Daarbij komt de huidige trend van xenon verlichting. Hierbij wordt zelfs bij de allernieuwste modellen aangeraden de koplampen i.v.m. hoogspanning gevaar niet meer zelf te vervangen.
Bij AST vervangen we graag de lamp voor u. De monteurs hebben veel ervaring met de diverse auto’s en soorten lampen.
Hierdoor gaat u weer veilig met de juiste verlichting de weg op.

Soorten verlichting

Er zijn in principe drie soorten verlichting; Halogeen, Xenon en LED lampen voor uw voertuig.

Halogeen

Veelal wordt de halogeenlamp nog standaard geleverd bij nieuwe auto’s. Het voordeel van Halogeen is dat het niet te duur is, en makkelijk te vervangen.
Daarnaast zijn er veel verschillende soorten halogeenlampen. Zo heb je de standaard lamp, maar daarnaast ook een reeks lampen met extra aspecte. Bijvoorbeeld Philips X-treme Vision welke tot 130% helderder licht produceert ten opzichte van de standaard lamp. Of de Longlife EcoVision welke een 4x langere levensduur heeft.
Daarnaast heeft Philips ook nieuwe colorvision lampen ontwikkeld. Deze lampen hebben een vleugje blauw, groen geel of paars toegevoegd. Deze goedgekeurde lampen geven nog steeds veilig wit licht, maar met een vleugje andere kleur geeft u tegelijkertijd een eigen stijl aan uw auto.

Xenon

Xenonverlichting brengt tot 60% meer licht op dan uw traditionele halogeenlamp.
In een Xenon lamp wordt het licht niet opgewekt door middel van een gloeidraad, maar door een speciaal gas. In deze lamp zitten twee elektrodes waartussen een vlamboog ontstaat. De boog wordt gecreëerd doordat er op de elektrodes een hoogspanning wordt gezet.
De xenon lamp gaat tot 6x langer mee dan een halogeen lamp. De set is over te bouwen naar de volgende auto en is voor de RDW /APK keuring toegestaan.
Daarnaast gebruikt de xenon lamp 40% minder energie verbruik, en daardoor minder belasting van de dynamo en brandstofbesparing. De kleur van de xenon is afhankelijk van het gas. Hoe hoger de K-waarde hoe paarser het licht.
AST adviseert u graag over de beste keuze Xenon verlichting voor uw auto, en kan deze overigens professioneel inbouwen.

LED

Dan is er nog een derde mogelijkheid voor verlichting. Namelijk LED verlichting. LED verlichting is al langer beschikbaar, maar voornamelijk voor ‘kleinere’ verlichting, zoals knipperlichten, stadslichten en kenteken verlichting. De lichtopbrengst was nog niet hoog genoeg om het ook voor het dimlicht te gebruiken.
Sinds kort zijn er LED lampen die geschikt zijn als dimlicht. Deze zijn verkrijgbaar in H4 en H7 en in diverse kleuren.
Het grootste voordeel van LED verlichting is dat het ontzettend zuinig is als je het vergelijkt met de traditionele halogeen lamp. Vandaar dat de LED verlichting voornamelijk in hybride auto’s wordt gebruikt. En een ander voordeel van LED verlichting is dat LED verlichting weinig plaats inneemt, waardoor het voor ontzettend veel doeleinden gebruikt kan worden.
Bijvoorbeeld LED strips van Philips. Met 9 LED dots creeert u de nieuwste dagrijverlichting. Deze wettelijk goedgekeurde oplossing past in elke auto en heeft dezelfde levensduur als uw auto. De LED-lampen gaan automatisch aan wanneer de motor wordt gestart en gaan uit zodra de parkeerlichten worden ingeschakeld.

Onze selectie

[products columns=”2″ orderby=”menu_order” order=”” ids=”5974, 6023, 5980, 5585″]
Koplampen polijsten

Koplampen polijsten

De meeste ongelukken vinden plaats doordat er ‘slecht zicht’ ontstaat. Zorg dus voor goede, heldere koplampen! Voor koplampen die gemaakt zijn van transparant kunststof geldt dat de coating vaak al snel verweert door de zon, zout of chemicaliën. Ook kan je zicht verminderd zijn door krassen op de lamp. Er zijn setjes koplampherstellers in de AST winkels verkrijgbaar waar u zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wilt u de specialist voor het reinigen en herstellen van doffe koplampen? Dan bent u bij AST aan het juiste adres. Met een speciale behandeling worden de doffe koplampen op een professionele manier weer hersteld in de oude staat. Hierdoor wordt het zicht enorm verbeterd. U heeft weer goed zicht, en kunt weer veilig de weg op. Informeer bij uw AST vestiging naar de mogelijkheden om uw zicht te herstellen en verbeteren.