Sneeuwkettingen

Sneeuwketting nodig?

Wij hebben een vestiging in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal, en Vriezenveen. Gebruik de knop rechts om een afspraak te maken.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen koopt u om extra grip te krijgen op besneeuwde en ijzelige wegen waar je niet genoeg hebt aan winterbanden. Het is dus geen vervanging voor winterbanden! Wintersportgebieden verplichtten autorijders in bepaalde omstandigheden om sneeuwkettingen te gebruiken. Hoe u dat ziet? Aan het bekende ronde, blauwe bord met een sneeuwketting erop.

Waarom zijn goede sneeuwkettingen belangrijk?

Breng uw auto, SUV, 4×4 of truck, maar ook uzelf of uw gezin niet in gevaar tijdens uw wintersport of op de weg er naar toe. Koop daarom goede en makkelijk te monteren sneeuwkettingen. Wanneer het donker is of u midden in een sneeuwbui terecht komt, bent u uzelf eeuwig dankbaar. Sneeuwkettingen gebruik je misschien niet heel vaak, maar wanneer je ze gebruikt, moet u de sneeuwkettingen snel kunnen omleggen.

Waar moet je op letten bij het kopen van sneeuwkettingen?

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je de juiste sneeuwketting kiest voor je auto. Zo is er natuurlijk een verschil tussen zomer- en winterbanden en je moet ervoor zorgen dat de sneeuwkettingen vrij lopen van alle ophangingsdelen en de carrosserie.
Daarnaast is het verstandig om te kijken naar sneeuwkettingen die makkelijk te monteren zijn en als je sneeuwkettingen aanschaft, is enige oefening zeker niet verkeerd!

Plaats de sneeuwketting op tijd

Het is natuurlijk niet verstandig om pas sneeuwkettingen te gebruiken als je in de moeilijkheden komt doordat je bijvoorbeeld van de weg afglijdt. Stop tijdig en op een veilige plaats en zorg dat je achterop komend verkeer waarschuwt dat je stil staat. Heb je de sneeuwkettingen om je banden gemonteerd? Let er dan op dat de maximale snelheid met sneeuwketting 50 km/uur is en dat je ze alleen mag gebruiken op besneeuwde wegen! De sneeuwkettingen moet je altijd monteren op de aangedreven wielen.

Onze selectie sneeuwkettingen

Wij verkopen verschillende merken sneeuwkettingen zoals Carpoint, Weissenfels en RUD. Laat u informeren door een van onze vestigingen.

Goed

[product id=”1893″]
Carpoint sneeuwkettingen

Beter

[product id=”21596″]
Weissenfels sneeuwkettingen

Best

[product id=”21599″]
Rud sneeuwkettingen

Waar moet ik sneeuwkettingen gebruiken

• Denemarken: Sneeuwkettingen toegestaan
• Duitsland: Sneeuwkettingen verplicht wanneer aangegeven met verkeersbord, maximumsnelheid 50 km/h
• Frankrijk: Sneeuwkettingen mogen slechts gebruikt worden op besneeuwde wegen. Sneeuwkettingen zijn op sommige bergpassen verplicht. De maximumsnelheid voor auto’s met sneeuwkettingen is 90 km/h
• Italië: Gebruik verplicht op sommige besneeuwde bergwegen wanneer aangegeven met verkeersbord (opschrift ‘Transito con catene’). In het Aostadal is het van 15 okt tot 15 april verplicht altijd sneeuwkettingen bij u te hebben.
• Noorwegen: Wanneer de weersomstandigheden dat vereisen moet het voertuig met sneeuwkettingen worden uitgerust. Bij een aanrijding wordt degene zonder winteruitrusting aansprakelijk gehouden voor de ontstane schade.
• Oostenrijk: Sneeuwkettingen verplicht wanneer aangegeven met verkeersbord.
• Tsjechië: Sneeuwkettingen toegestaan als de wegen met sneeuw bedekt zijn.
• Zwitserland: Sneeuwkettingen verplicht wanneer aangegeven met verkeersbord. Maximumsnelheid 80 km/h
• Zweden: Wanneer de weersomstandigheden dat vereisen moet het voertuig met sneeuwkettingen worden uitgerust. Bij een aanrijding wordt degene zonder winteruitrusting aansprakelijk gehouden voor de ontstane schade.